Нема веќе странски јазици- Јапонците презентираа генијален изум (ВИДЕО)

Говорењето странски јазици е вештина која може да помогне при добивањето работно место со подобрување на квалификациите, а знаењето на повеќе јазици е доказ за доброто образование.

Двајца познати јапонски пронаоѓачи го однесоа јазичниот превод на следно ниво и создадоа инстант преведувач наречен MUAMA Enence. Уредот лесно може да го преведе говорот во реално време на повеќе од 40 јазици, користејќи само неколку потези со прстите.

Со помош на овој изум тешкотиите, предизвикани од јазичните бариери, ќе бидат дел од минатото.

притисни ентер