Судскиот совет покрена постапка за Владимир Панчевски

Судскиот совет започнува постапка за да утврди дали судијата Владимир Панчевски, додека бил претседател на Кривичниот суд местел судски предмети.

Постапката е тајна па затоа советот не потврдува против кого се води и чија била иницијативата, но потврдуваат дека треба да се утврдува одговорноста на еден судија. Ако се утврди дека барањето да се утврдува одговорност на судијата е основано, ќе се формира комисија на известители.

Според извештајот на независната комисија на министерството за правда, системот АКМИС, бил злоупотребуван, па предметите се делеле на рака. Злоупотреби на системот беа констатирани и во Врховниот суд.

Костадинов: ВМРО-ДПМНЕ ги кочи медиумските реформи

Пратениците од СДСМ прашуваат зошто Илија Димовски се уште не ја свикал седницата на комисијата за избори и именувања на која треба да се изберат членови на советот на АВМУ и програмскиот совет на МРТ.

Повеќе во видеото.

Градските власти најавија ослободување на „загушените дрвја“

Град Скопје ги ослободува заробените, исушени  дрвја во главниот град.

Скопскиот градоначалник Петре Шилегов, и градоначалникот на општина центар Саша Богдановиќ денеска ја спроведоа акцијата и во Општина Центар.

притисни ентер