Видео: Концерт на Симон Трпчевски во Сао Паоло

Македонскиот виртуоз на пијано Симон Трпчевски вчера одржа концерт во Сао Паоло, Бразил.

Тој настапи заедно со својот пријател и колега, Кристијан Мацелару, за кого овој концерт беше негов дебитантски во Јужна Америка.

Покрај сите изведени композиции, македонската традиционална песна „Не си го продавај Кољо чифликот“ очигледно е дека остави најголем впечаток кај присутните.

притисни ентер