Изненадувачки пресврт: „Google“ планира да продолжи со соработката со „Huawei“

Министерството за трговија на Соединетите држави соопшти дека издале 90-дневни лиценци за мобилни телефонски компании и даватели на интернет услуги за работа со „Huawei “.

Со цел да ги задржат постоечките онлајн мрежи и да ги заштитат корисниците од безбедноста ризик, пренесува "CNBC".

„Google“ планира да продолжи со соработката со кинеската компанија во следните 90 дена, бидејќи САД ги ублажија своите ограничувања за компанијата, која е втора на листата на производители на паметни телефони во светот.

притисни ентер