Српската опозиција соопшти дека нема да присуствува на седницата на Собранието на Србија

Дел од српската парламентарна опозиција соопшти дека нема да присуствува на седницата на Собранието на Србија, на која шефот на државата Александар Вучиќ ќе говори за Косово.

Вучиќ од своја страна оцени дека во моментов за Србија нема поважна тема од косово и дека не ги разбира причините за ваквата одлука на опозицијата.

– Што се однесува до седницата на собранието, јас ќе присуствувам како претседател на Србија, ќе биде присутна и премиерката, претседателката на собранието, директорот на канцеларијата за Косово – изјави Вучиќ, додавајќи дека му е важно кој ќе присуствува на таа седница, но и кој нема да дојде.

притисни ентер