Атлетичарот Усеин Болд го претстави својот прв електричен автомобил (ВИДЕО)

Легендарниот атлетичар Усеин Болд , откако се покажа дека е успешен во спортот , сега си ја проиба асреќата и во автоиндустријата.

Најбрзиот човек на светот , повеќекратен победник на 100 и 200 метри , се реши да не промовира најбрз автомобил , тука еден од најпрактичните. Името на електричниот авотмобил е Болт Нано.

Беше претставен ан саемот за технологија Виватек во Париз , а промоцијата се случува откако Болт успешно ги претстави своите скутери и тротинети на електричен погон. Автомобилот има простор за две лица , со компактни димензии и погоден за паркирање во урбани средини.  

Техничките податоци се уште не се познати , освен дека батериите лесно ќе се менуваат и ќе има почетна цена од 9 999 долари.

притисни ентер