Доверливи податоци за руските сателити достапни на интернет

Доверливите податоци за руските вселенски летала се достапни на интернет и до нив може слободно да се доаѓа.

Податоците за вселенските клетала кои до сега беа држени во тајност , сега се достапни за секого на интернет. Податоците за подготовките , како и ројковите за лансирање на вселенските летала , имиња на сателити , пробните конструкторски работи и фирмите кои учествуваат во нивната изработка може да се најдат и да се прочитаат.

Овие податоци ги претстави компанијата ,,Сатурн” , која произведува соларни батерии и акумулатори за руските вселенски уреди и е во надлежност на ,,Роскосмос” , рускиот пандан на НАСА.

притисни ентер