Уапсени 21 лица за продажба на синтетичката дрога ,,Освежувач” , меѓу нив и сопственичка на секс – шоп

Во Хрватска , по повеќе недели , заврши големата полициска акција во која се уапсени 21 лице , кои се занимавале со производство и препродажба на синтетичката дрога ,,Освежувач на воздух”.

Кај уапсените е најдено големо количество од дрогата , повеќе килограми хашиш, опрема за одгледување марихуана, , како и голема сума пари во различни валути.

Уапсени се лица од цела Хрватска , меѓу кои и сопственичката на секси шоп од Копривница , Емануела Бетлехем Лончариќ.

Оваа синтетичка дрога се продавала во маркети , секс и смарт шопови , каде полицијата нашла повеќе килограми.

притисни ентер