Чистачи на прозорци преживеаја хорор во невремето во Оклахома (ВИДЕО)

По драматична акција на спасувачките тимови , пожарникарите успеаја да ги спасат чистачите на прозорци , кои се нишаа во нивната метална конзола на стотина метри височина.

Двајцата работници имаа среќа што останаа живи , зашто металната конзола целосно неконтролирано почна да се ниша од врвот на облакодерот во Оклахома, САД.

Конзолата при нишањето скрпшила неколку прозорци , но за среќа чистачите , кои биле во неа се неповредени. Пожарникарите успеале да ги стабилизираат каблите , откако претхорно пропаднал обидот до работниците да се дојде со хеликоптер , што бил попречуван од силните удари на ветрот.

Пожарната служба на Оклахома соопшти дека двајцата чистачи на прозорци се пренесени во болница , поради можни повреди додека се превртувале по конзолата.

Фото: Двометарска медуза

Медузите од овој вид обично растат околу 90 цм, затоа оваа медуза претставува вистинско чудо.

Биологот Лизи Дали и фотографот Дан Абот, велат дека никогаш во животот не виделе толкава медуза. „Видовме неколку мали медузи а потоа наидовме на една огромна, моментот беше неверојатен“ рече Лизи.

„FaceApp“ ќе биде под истрага

Американскиот сенатор Чак Шамер побара од Федералното биро за истраги (FBI) да спроведе истрага за апликацијата „FaceApp“ .

До ова дошло откако се појавиле гласини дека Русија ги искористува податоците од оваа апликација. Дали апликацијата која сите ја користат во последниве денови, можеби крие мрачна страна?

На тоа сеуште немаме одговор.

Сијамски близнаци раздвоени во Лондон

Сијамски близнаци кои биле споени со главите, успешно се раздвоени во Лондон после неколку операции кои вкупно траеле 55 часа.

Двегодишните сестри од Пакистан Сафа и Марва Улах, три пати биле оперирани во Болницата „Грејт Ормонд Стрит“ а во хируршките зафати кои биле направени во рок од 4 месеци, учествувале вкупно 100 членови од медицинскиот тим на болницата.

Хирурзите успеале да ги раздвојат нивните мозоци кои биле меѓусебно испреплетени во нивниот заеднички череп а потоа успеале да реконструираат два посебни черепа, користејќи ги фрагментите од заедничкиот.

притисни ентер