Вечерва во „Само вистина“ гости ќе бидат Филип Петровски и Сафет Бишевац

Дами и господа, и денеска продолжуваме неуморно во потрагата по единствената вистина.

На пултот во само вистина своите ставови ќе ги вкрстат Филип Петровски и Сафет Бишевац.

Кој кому прв ќе подаде рака во духот на граѓанското помирување? Може ли новиот претседател да допринесе за создавање на пристојно ниво на политичка култура?

Кој снима во такси автомобилите, и дали постои канабис масло на грамажа? Дали самопријавувањето на Павле Богоевски е висок политички чин?Дали бомбата за Богоевски е само обид за одвлекување на вниманието од „метлата“?

„Метлата“ ќе заигра следниот месец, но на Заев му се „испушти“ дека нема да се чепка „дворот“ на ДУИ без дозвола на Ахмети – Дали ова може да го наруши процесот на реконструкција онаков каков што навистина го очекува јавноста? Дали приоритет треба да биде прво расчистување на партискиот „двор“ а дури потоа да се мисли на градоначалници и министри?

Турбо работата на Антикорупциска – успешно детектирање на слабостите и преземање одговорност или само „мачкање очи“? Не делат две недели од Извештајот на Европската комисија, а од решение за СЈО „абер нема“ – може ли одолговлекувањето на новиот закон сериозно да ни ги помати ЕУ плановите?

Што ќе извади од овој ќорсокак? Гледајте САМО ВИСТИНА со Филип Петровски и Сафет Бишевац само на Канал 5 Телевизија.

притисни ентер