Промоција на универзитетски публикации и дебата за безбедноста

Во порта „Македонија“, беше промовиран универзитетскиот учебник „вовед во безбедноста“.

Станува збор за учебник од професорите Цане Мојаноски, Марјан Ѓуровски и Гојко Павловиќ, а промовирана беше и универзитетската монографија „индекс на безбедност 2“ од Мојаноски и Ѓуровски.

Издавачи на двете книги се факултетот за безбедност – Скопје и фондацијата „Конрад Аденауер“.

Во рамките на промоцијата  се одржа и академска дискусија на тема „безбедносните предизвици на Република Северна Македонија пред и по членството во НАТО“.

притисни ентер