Студент со бејзбол палка си ја убил мајката , па се правдал дека не видел добро

Студент од САД со бејзбол палка на смрт ја претепал сопствената мајка , па на суд се правдал дека не видел добро и мисел дека го нападнале разбојници.

Американецот Томас Самервил (21) од чикашкото предградие Кемтон Хилс е обвинет дека на 24. март во спалната соба со удари со бејзбол палка на смрт ја претепал својата мајка , Мери Самервил (53) .

Неговиот адвокат во судницата денеска изјави дека студентот помислил дека во спалната влегол разбојник и затоа му се нафрлил со бејзол палка , што била закачена на ѕидот. Тој додаде и дека Томас е подготвен да плати 300 000 долари кауција за да се брани од слобода, колку што одреди судот на областа Кеин.

Во моментот кога ја нападнал својата мајка , Томас бил под дејство на алкохол , утврдила истрагата.

Според адвокатот , Томас е толку трауматизиран во моменто , што секоја казна би била помала од она што го преживува по смртта на мајка му.

Убиството од втор степен може во САД да се казни и со условна казна , но и со затвор до 20 години. Следното рочиште ќе се одржи на 23 мај .

Фото: Двометарска медуза

Медузите од овој вид обично растат околу 90 цм, затоа оваа медуза претставува вистинско чудо.

Биологот Лизи Дали и фотографот Дан Абот, велат дека никогаш во животот не виделе толкава медуза. „Видовме неколку мали медузи а потоа наидовме на една огромна, моментот беше неверојатен“ рече Лизи.

„FaceApp“ ќе биде под истрага

Американскиот сенатор Чак Шамер побара од Федералното биро за истраги (FBI) да спроведе истрага за апликацијата „FaceApp“ .

До ова дошло откако се појавиле гласини дека Русија ги искористува податоците од оваа апликација. Дали апликацијата која сите ја користат во последниве денови, можеби крие мрачна страна?

На тоа сеуште немаме одговор.

Сијамски близнаци раздвоени во Лондон

Сијамски близнаци кои биле споени со главите, успешно се раздвоени во Лондон после неколку операции кои вкупно траеле 55 часа.

Двегодишните сестри од Пакистан Сафа и Марва Улах, три пати биле оперирани во Болницата „Грејт Ормонд Стрит“ а во хируршките зафати кои биле направени во рок од 4 месеци, учествувале вкупно 100 членови од медицинскиот тим на болницата.

Хирурзите успеале да ги раздвојат нивните мозоци кои биле меѓусебно испреплетени во нивниот заеднички череп а потоа успеале да реконструираат два посебни черепа, користејќи ги фрагментите од заедничкиот.

притисни ентер