Две години од најгледаната политичка емисија - ,,Само вистина”

Почна пред две години а веќе израсна како лидер меѓу политичките емисии во македонскиот етер.

Емисијата САМО ВИСТИНА  несомнено внесе една нова свежина во медиумскиот простор и успеа да се наметне како највлијателна и најпопуларна.

Концептот на дебата меѓу две спротивставени ставови за краток период ја освои довербата кај гледачите. САМО ВИСТИНА како најгледана емисија стана препознатлив бренд кој се води од мисијата за исцрпно и неуморно трагање по вистината.

„Имало повеќе такви емисии кога навистина адреналинот на гостите па некогаш и на нас водителите се покачува, едноставно кога ќе се вклучат светлата тогаш како сите да влегуваме во рингот и секој се труди да ја каже својата вистина, а јас како водител да извлечам најмногу што можам во интерес на гледачите. Жестоките дебати е она што го дадоа печатот на САМО ВИСТИНА целиот овој период, не е лесно и за гостите и благодарност до нив што се охрабруваат.“

„Наше е да ги поставиме сите прашања кои што цениме дека се од интерес на јавноста, можеби некогаш се работи за повеќе провокативни прашања меѓутоа, знаете како, целта на новинарите е да ги постават можеби тие незгодни прашања се со цел јавноста да го добие очекуваниот одговор. Ако се суди според довербата што ни ја даваат гледачите во однос на рејтингот мислам дека сме постигнале добар резултат, ќе продолжиме и понатаму.“

За успехот на САМО ВИСТИНА говори и посветената тимска работа, изборот на темите, а гостите се оние кои ја прават магијата на дебатата. „Жешкиот“ икс најчесто знае да извлече жестоки судири меѓу гостите.

Од стотиците дуели во САМО ВИСТИНА се уште се коментираат дуелот помеѓу Зоран Заев и Христијан Мицкоски, Филип Петровски и Агим Јонуз, Есад Рахиќ и Оливер Андонов и многу други.

притисни ентер