Формирана Асоцијација на финансиски друштва

Седум небанкарски финансиски институции кои нудат таканаречени брзи кредити формираа асоцијација на финансиски друштва.

 Тие денеска потпишаа и кодекс за добра пракса со кој се обезбедува повисоко ниво на заштита на потрошувачите.

притисни ентер