Потребни состојки: 700 гр. брашно, 500 гр, сирење, 2 јајца, 500 мл. млака вода, малку масло, малку сол, малку шеќер и ½ коцка квасец.
Постапка:
Во подлабок сад со брашно се става: сол, шеќер, масло, квасец и вода и се замесува тесто.
Тестото треба добро да се измеси со раце.
Се остава да отстои 15 минути и потоа се дели на 5 дела.
Секој дел се сука и се добиваат големи и тенки кори.
Потоа корите се оставаат да отстојат 10-тина минути.
За тоа време се подготвува филот од сирење и јајца.
Во тепсија премачкана со масло се става првата кора.
Потоа се попрскува со масло и се реди фил од сирење и јајца.
Втората кора се гужва, се става врз првата кора и се попрскува со масло.
Истата постапка се повторува и со останатите кори.
На крај од краевите на првата кора се формираат витки.
Се пече во загреана рерна околу 20 минути на 200 степени.