Ауди најави нов концепт

И додека сите очекуваат проширување на е-трон , електричната понуда , Ауди за другиот крај на светот подготвува нешто ново и поинакво.

Името на новиот концепт е Алме, а станува збор за дизајнерска студија , што ќе биде претставена на саемот за автомобили во Шангај.

Најавните скици не откриваат многу , освен дека кон средината на овој месец светот ќе ја види визијата на Ауди за урбано возило , опремено со систем за автономно возење.

притисни ентер