Светски ден на аутизмот

Денеска е Светскиот ден на аутизмот.

Проценките се дека меѓу 15.000 и 20.000 лица во државава имаат аутистичен спектар на нарушувања, покажуваат епидемиолошките студии на македонското научно здружение за аутизам.

Главната цел на организациите е подобрување на социјална инклузија на лицата со аутизам.'

притисни ентер