За својот 110 роденден Бугати лансираше електричен автомобил за деца!!

Славниот производител на автомобили Бугати во чест на својот 110 роденден направи автомобил на електричен погон наменет за деца.

Станува збор за Бугати Тупе 35 , славниот тркачки автомобил, кој сега го добил името Бугати бејби 2.

Новиот Бугати бејби 2 има електричен погон и модови за возење на деца и возрасни,неговата цена изнесува 30 000 евра. Според плановите на Бугати ќе бидат произведени само 500 вакви примероци.

Бугати со овој модел му оддава почест на својот класичен тркачки автомобил Тупе 35 , а овој модел наменет за деца има сличен дизајн на каросеријата, а неговата големина изнесува три четвртини од оригиналот.

Бугати бејби има електричен мотор кој го напојува литиум јонска батерија. Автомобилот има два мода на напојување, детски мод кој ја ограничува брзината ан 20 километри на час, и мод за возрасни кој овозможува брзина до 45 километри на час.

притисни ентер