Смртоносната бактерија МРСА е откриена во градинка и основно училиште во Скопје

Смртоносната бактерија МРСА е откриена во една градинка и основно училиште во Скопје при вонредна контрола. 

Четири нови случаи на заразени со смртоносната бактерија МРСА се откриени со вонредни контроли во една градинка и во едно основно училиште во Скопје. Заразени се две деца и двајца воспитувачи.

притисни ентер