Хонда ги изненади сите со новата внатрешност

Хонда го освои светот со ретро дизајнот на електричниот концепт , а конечно и го пушти во производство.

Комбинацијата на модерни технологии со ретро дизајн ги подели мислењата на љубителите на јапонските автомобили. Минималистичкиот дизајн е конципиран околу огромниот екран со инфотејнмент , а остатокот е обложен со дрво.

Од Хонда велат дека внатрешноста е осмислена за да понуди топла и афримативна атмосфера , инспирирана од концептот Урбан ЕВ. Во секој случај , применет е концептот на 70 – тите , особено преку употребата на голем број копчиња и правоаголниот дизајн.

Од надвор , електричната Хонда има и дополнителни две врати , додека самата конструкција е уште повеќе заоблена.

притисни ентер