ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ ја замајува јавноста со лажни соопштенија

Владата на СДСМ и Заев ја доведоа економијата во Република Македонија пред целосен колапс. 

Додека Република Македонија економски тоне и граѓаните се повеќе се соочуваат со немаштија, СДСМ се обидува да ја дефокусира јавноста со лажни соопштенија, велат од ВМРО ДПМНЕ..

Економијата стагнира, цените се качуваат, а стандардот на граѓаните е во пад.

За прв пат државниот долг ја надмина психолошката граница од над 5 милијарди евра, додека пак државниот долг порасна над 4 милијарди евра. ММФ оцени дека растот на БДП во 2018 година ќе биде 2%, што е многу далеку од ветените 5%.

Со СДСМ на власт, трошоците за живот постојано растат. Индексот на трошоците за живот во 2018 наспроти 2017 е пораснат за 1,5%, а индексот на цените на мало пораснат е за 2,7% .

притисни ентер