Гренланд ќе заработува од глобалното затоплување

Гренланд ќе почне со извоз на песок , кој благодарејќи на глобалното затоплување и топењето на мразот , се таложи на земјата.

Вадењето песок и камења од морето , што се користи во градежната индустрија би можел да стане профитабилен бизнис за жителите на Гренланд.

Тим на научници од Данска и САД предвидоа дека огромни количества песок и камења ќе се ослободат поради топење на ледениците на Гренланд , како резултат на климатските промени и глобалното загревање.

На Гренланд се задржува количество мраз , кое доколку во целост се стопи , би го зголемило новото на морето за седум сантиметри.

Фото: Сенида ги покажа облините во костим за капење

Лето е, сите се разголуваат па и Сенида постави фотографии во костим за капење на својот „Инстаграм“ профил.

Таа преферира едноставни костими за капење и не е толку нападна во покажувањето на нејзиното тело.  

Видео: Куче скокна во река за да го спаси своето другарче

Кога ќе се земе во предвид дека водата не е длабока и дека чамецот е блиску до брегот, ова видео и не е толку драматично.

Но кога ќе го видете уплашеното мало кученце како цимоли, сигурно ќе ви падне жал за него. Такво чувство имаше и големото куче и затоа направи ваков храбар потег.

„RIMAC“ на турнеја низ америка

„RIMAC“ и неговите електрични болиди, веќе некое време се низ Америка, каде учествуваат  на бројни автомобилски случувања.

Љубителите на автомобили низ Америка ќе можат да ги видат и да се восхитуваат на новите модели од компанијата „RIMAC“.

притисни ентер