,,Дожд” од пајаци во Бразил (ВИДЕО)

На југот на Бразил е забележана неверојатна појава и изгледа како пајаци да паѓаат од небото.

Според експертите , ваквата појава е честа во бразилската држава Минас Жераис кога е жешко и влажно времето . Иако изгледа како пајаците да паѓаат од небото , тие направиле огромна мрежа во која го фаќаат пленот.

Посебен вид пајаци плетат толку голема и тенка мрежи , што се создава оптичка илузија како да паѓаат од небото.

притисни ентер