Фолксваген откри што ќе им направи на илjадниците откупени дизел автомобили

Над 350 000 дизел автомобили на Фолксваген сега се дел од најголемите автомобилски гробишта не само во САД , туку и во светот.

Илјадниците откупени дизел автомобили на Фолксваген во моментот собираат прашина на 37 плацови низ САД. Наскоро овие автомобили ќе тргнат на пат кон новите купувачи.

Пред тоа , стручни лица од Флксваген ќе ги преконтролираа возилата за да видат дали меѓу нив има и такви , кои може да се преуредат и повторно да се продаваат. Сите останати ќе бидат отпишани и испратени на рециклирање.

Портпаролот на Фолксваген изјави дека полека , во мали серии ќе се враќаат дизел моторите на пазарот , со тоа да не предизвикаат пад на цените или дополнителни тензии по скандалот со издувните гасови и повлекувањето од продажба на илјадници дизел автомобили во Европа и САД.

притисни ентер