Австралиец ја потресе јавноста со бруталност кон емуа (ВИДЕО)

Полицијата го истражува случајот со брутално однесување кон емуа , кога маж објавил како со џип ги брка и ги гази овие птици на прашлив пат.

Видеото предизвика остра осуда во јавноста , а активистите за заштита на животните бараат најстрога казна за бруталниот Австралиец. На видеото долго 41 секунда се гледа лицето на возачот , како и неговиот глас додека сурово си поигрува со птиците.

Според австралиските закони , за вакво злосторство се одредуваат четири години во затвор , како и парична казна од 50 000 долари (36 000 евра).

Во Битола до 11 часот излезност на изборите од 21,5 во Демир Хисар 21,1, а во Ресен 14,3 отсто

 Општинските изборни комисии од Битола, Демир Хисар и Ресен информираат дека изборниот процес во овие подрачја се одвива без проблеми и демократски.

До 11 часот, како што информираат, во Битола гласале 21,5, во Демир Хисар 21,1, а во Ресен 14,3 отсто од гласачите. Сите учесници ги почитуваат мерките за здравствена заштита, велат од избирачките одбори.

До 11 часот гласале 23,3 отсто гевгеличани

 Гевгеличани до 11 часот ја удвоија излезеноста на вонредните парламентарни избори во однос на 9 часот.

Според Општинската изборна комисија Гевгелија, до 11 часот на 37 избирачки места својот глас го дале повеќе од 4000 гласачи што е 23,3 отсто излезеност.

Во општина Валандово правото на глас до 11 часот го искористиле 1491 граѓанин или 15,4 отсто од гласачкото тело.

Во општина Богданци гласале 1101 граѓанин или 16,5 отсто, а во општина Дојран на осумте гласачки места излегле 479 граѓани што претставува излезеност од 17,8 отсто.

Гласачкиот процес се одвива мирно и без регистрирани неправилности.

Во Неготино излезеноста до 11 часот е 21,99 проценти, во Кавадарци и Демир Капија 20,8 отсто

 Во Неготино излезноста до 11 часот на денешните вонредни парламентарни избори е 21,99 отсто, во Кавадарци и Демир Капија 20,8 проценти. 

Во Росоман, до овој пресек гласале 14 отсто од лицата со право на глас, согласно единствениот избирачки список.

Според претседателите на општинските изборни комисии, засега гласањето се одвива согласно на превентивните мерки за заштита и без проблеми.

притисни ентер