Дали ова е реално? Со трицикл стигнал до стотка за пола секунда!(видео)

Французинот Франсоа Гиси со трицикл со погон на млаз вода успеал да дојде до 100 км/ч за само 0,55секунди.

При ова забрзување Гиси трпел сила од дури 5,13Г!Трицикл се движи со вода, така што силен млаз течност се испушта при голем притисок. Гиси на неговиот трицикл успеал да оствари максимална брзина од 261 км/ч и сето тоа на познатата патека "Paul Ricard".

притисни ентер