Отруен поранешен функционер на ЗОИ во Сочи ?

Кај поранешниот олимписки функционер, кој поднесе оставка поради скандалот околу подготовките за Зимските олимписки игри во Сочи 2014 година дијагностицирано е високо ниво на отровни супстанции во крвта.
Медиумите во Русија известуваат дека дијагнозата за Ахмед Билалов е објавена во соопштението од германската клиника каде фукционерот се лекува 
Во крвта на Билалов е пронајдено високо ниво на арсен, жива и молибден.

Билалов кој беше поставен на местото на заменик во Организациониот одбор на Игрите ,како и на местото на прв човек во државната компанија која управуваше со скијалиштата мораше да  поднесе оствака откако тоа од него го побара претседателот на Русија Владимир Путин.
притисни ентер