Натпревари од квалификациите за СП 2014, Македонија гостува во Брисел

Македонската фудбалска репрезентација вечерва од 20 часот и 45 минути и гостува на Белгија во еден од 17.те квалифкациски натпревари за Светското првенство во Бразил 2014 година.


 
Двојки и табели по групи:
 
Група А: Белгија – Македонија, Србија – Шкотска и Велс – Хрватска.
Табела: Белгија 13 бодови, Хрватска 13, Велс 6, Србија 4, Македонија 4 и Шкотска 2.
 
Група Б: Ерменија – Чешка, Данска – Бугарија и Малта – Италија.
Табела: Италија 10, Бугарија 9, Данска 5, Чешка 5, Ерменија 3 и Малта 0.
 
Група Ц: Република Ирска – Австрија и Германија – Казакстан.
Табела: Германија 13, Шведска 8, Австрија 7, Република Ирска 7, Казахстан 1 и Фарски Острови 0.
 
Група Д: Естонија – Андора, Турција – Унгарија и Холандија – Романија.
Табела: Холандија 15, Унгарија 10, Романија 10, Турција 6, Естонија 3 и Андора 0.
 
Група Е: Денеска нема натпревари.
Табела: Швајцарија 11, Исланд 9, Албанија 9, Норвешка 7, Кипар 4, Словенија 3.
 
Група Ф: Азербејџан – Португалија и Северна Ирска – Израел.
Табела: Русија 12, Израел 8, Португалија 8, Северна Ирска 3, Азербејџан 3 и Луксембург 1.
 
Група Г: Денеска нема натпревари.
Табела: БиХ 13, Грција 10, Словачка 8, Литванија 5, Летонија 4 и Лихтенштајн 1.
 
Група Х: Украина -  Молдавија, Полска – Сан Марино и Црна Гора – Англија.
Табела: Црна Гора 13, Англија 11, Украина 5, Полска 5, Молдавија 4 и Сан Марино 0.
 
Група И: Франција – Шпанија.
Табела: Франција 10, Шпанија 8, Грузија 4, Белорусија 3 и Финска 2.
притисни ентер