Резултати од Мундијалските квалификации за Бразил 2014

На фудбалските терени низ Европа во текот на вчерашниот ден беа одиграни 23 натпревари од квалификациите за Светското првенство во Бразил 2104 година.

 
 
Резултати и табели по групи:
 
Група А: Македонија – Белгија 0:2, Хрватска – Србија 2:0 и Шкотска – Велс 1:2
Табела: Белгија 13 бодови, Хрватска 13, Велс 6, Србија 4, Македонија 4, Шкотска 2. 
 
Група Б: Бугарија – Малта 6:0 и Чешка – Данска 0:3
Табела: Италија 10, Бугарија 9, Данска 5, Чешка 5, Ерменија 3, Малта 0. 
 
Група Ц: Казакстан – Германија 0:3, Австрија – Фарски Острови 6:0 и Шведска – РепубликаИрска 0:0
Табела: Германија 13 бодови, Шведска 8, Австрија 7, Република Ирска 7, Казакстан 1, Фарски Острови 0. 
 
Група Д: Андора – Турција 0:2, Холандија – Естонија 3:0 и Унгарија – Романија 2:2
Табела: Холандија 15, Унгарија 10, Романија 10, Турција 6, Естонија 3Андора 0. 
 
Група Е: Словенија – Исланд 1:2 и Норвешка – Албанија 0:1; (денес) Кипар – Швајцарија. 
Табела: Швајцарија 10, Исланд 9, Албанија 9, Норвешка 7, Словенија 3Кипар 3. 
 
Група Ф: Израел – Португалија 3:3, Луксембург – Азербејџан 0:0; (денес) Северна Ирска – Русија. 
Табела: Русија 12, Израел 8, Португалија 8, Северна Ирска 3, Азербејџан 3, Луксембург 2.
 
Група Г: Лихтенштајн – Летонија 1:1, Словачка – Литванија 1:1 и Босна и Херцеговина – Грција3:1.
Табела: Босна и Херцеговина 13, Грција 10, Словачка 8, Литванија 5, Летонија 4, Лихтенштајн1
 
Група Х: Молдавија – Црна Гора 0:1, Полска – Украина 1:3 и Сан Марино – Англија 0:8.
Табела: Црна Гора 13, Англија 11, Украина 5, Полска 5, Молдавија 4, Сан Марино 0. 
 
Група И: Шпанија – Финска 1:1 и Франција – Грузија 3:1
Табела: Франција 10, Шпанија 8, Грузија 4, Белорусија 3Финска 2.
притисни ентер