Васил Тупурковски останува на чело на МОК

Васил Тупурковски и понатаму како претседател ќе раководи со Македонскиот олимписки комитет.


 


Тупурковски на денешното 22 Изборно собрание на МОК по шест пат едноподруго беше избран за претседател на Македонскиот олимписки комитет.

На денешното Изборно собрание Тупурковски немаше против кандидат во изборот за претседател и едногласно ја доби довербата на делегатите и понатаму да раководи со МОК.
притисни ентер