Јакимовски: Решението со Грција треба да се бара во двојата формула

ГРОМ ќе придонесува во оваа држава да се смируваат политичките тензии и да има дијалог на политичката сцена, вели Стевчо Јакимовски, во неделното интервју на Радио Слободна Европа.

 Тој засега ја отфрла можноста за коалиција со големите партии, а на претседателските избори потврди дека ќе оди самостојно. Во однос на спорот за името, Јакимовски смета дека решението треба да се бара во двојната формула со Грција.


притисни ентер