Нова лабораторија на Гинеколошко-акушерската клиника

На Универзитетската клиника за гинекологија и акушерство денеска ќе биде промовирана лабораторија за цитогенетски, пренатални и преимплантациски испитувања.

На официјалното пуштање во употреба на лабораторијата ќе присуствува министерот за образование и наука Спиро Ристовски.

Таа е дел од проектот на Владата на РМ за набавка и опремување лаборатории на јавните високообразовни институции и е меѓу 80-ината лаборатории кои досега се инсталирани низ Македонија.
притисни ентер