Видео: Автомобил од само 126 сантиметри

Американецот Остин Колсон се запиша во Гинисовата книга на рекорди како творецот на најмалиот патен автомобил на светот.

Автомобилот на Колсон многу наликува на играчка за деца , но сепак ги исполни потребните услови за влез во Гинисовата книга на рекорди .

Најмалиот патен автомобил е долг 126, 4 см, висок 63, 5 см, а широк е 65,4 см. И може да постигне брзина од 40 километри на час.

Во него може да седне само едно лице возачот.  
притисни ентер