Најмалото куче на светот е високо само 9,65 сантиметри

Чивавата Мирикл Мили со своите 9,65 сантиметри е најмалото куче на светот , објави Гинисовата книга на рекорди.


Чивавата Мили има две години , тежи околу половина килограм и со својата горда сопственичка Венеса Семлер живее во Порторико.

Досега најмалото куче на светот беше долговлакнестата чивава Бо Боа од Кентаки која е висока 10 , 16 сантиметри .
притисни ентер