Сириските бунтовници го зазедоа градот Kан ал Асал

Сириските бунтовниоци соопштија дека го зазеле градот Кан ал Асал, еден од последните бастиони на армијата во западниот дел на провинцијата Алепо.

На видео-снимките на поставени на интернет се гледа повлекувањето на армиските тенкови од Кан ал Асал.

Поголем дел од провинција Алепо подолг период е под контрола на бунтовниците.

притисни ентер