Видео: Ждребе си најде мајчинска утеха во кадифено мече

Ждребето Бриз од британскиот национален парк Дартмур си најде замена за топлината на мајчината прегратка.

Надлежните во паркот подолго време размислувале како да му ја надоместат мајчинската љубов на ждребето кое го пронашле гладно и напуштено во паркот, па дошле на идеја да пробаат со кадифена играчка. Ждребето веднаш ја прифатило и оттогаш не заспива на ниту едно друго место освен во скутот на мечето.

 
притисни ентер