Роберт Редфорд: Филмската индустрија и помага на економијата

Филмската индустрија би требала да добие поголемо признание за придонесот во економијата, кажал вчера во Лондон американскиот актер и режисер.

- Некој треба да истапи и да укаже на економските придобивки од филмот – рекол Редфорд на отворањето на вториот Санденс Лондон филмски фестивал.

Тој истакнал и дека филмот носи милијарди долари приходи и вработува огромна маса на луѓе.  
притисни ентер