Смирувач на лавови од Јужна Африка

Еден јужно африкански зоолог изведе неверојатна преселба на 27 возрасни лавови од еден резерват во друг , со само едно комбе.

За само два месеца сите 27 лавови биле сместени во новиот резерват во Преторија .


По оваа несекојдневна преселба, единствено последици имал само домашниот миленик на зоологот ,неговото куче.


Нарекувајќи се себеси „шептач на лавови“ , зоологот Кевин Ричардсон е пионер во новиот начин на комуникација со царот на животните лавот.

Комуникацијата меѓу Ричардсон и лавовите создава недоумица и одушевување во исто време.
притисни ентер