Децата со хуманитарен пакет за болницата ,,Козле“

Од децата за нивните болни врсници. Хуманитарна акција во Скопје.

 Традиционална храна , кифлички, посни колачи  се продаваа во ОУ Лазе Англеовски,  а  средствата, односно хуманитарен пакет  ќе бидат наменети за донација на институтот за белодробни заболувања  во  Козле.
Проектот е меѓуетнички и е насловен - Мајка Тереза – пример за хуманост без граници.

Носители се основните училишта  Лазо Ангеловски, Петар Здравковски Пенко и 7 – ми Марси од Скопје .

притисни ентер