Млад виртуоз

Звуците на пијаното отсвирени од Никола Стојановски создаваат хармонија за вашата душа. На десетгодишниот Никола љубовта кон пијаното му носи меѓународни признанија.

Тој е еден од петте најдобри млади виртуози на светско ниво, признание кое го добил на последниот меѓународен натпревар “Млади вирутози“ во Софија, Бугарија. Мануето на Бах, Дер Лустиш Бауер на Шуман и Тажачка на Николовски се делата кои Никола ги отсвирел пред светската елита на класичната музика.

Вреден и работлив. Музиката едноставно тече низ неговите вени. Неговиот ментор во него гледа идно големо име на класичната сцена.

Гилелс, Рубинштајн, Хоровитц, Рахманинов се едни од најпознатите пијанисти во светот. Се надевам дека и младиот Никола ќе го пронајде патот до успехот за неговото име да биде запишано во низата на големите мајстори на пијано.
притисни ентер