До крајот на месецов ќе се отвори сефот на Тито

До крајот на месецов, посебна државна комисија , ќе го отвори сефот во народната банка на Србија во кој се оставени предметите на Јосип Брзо Тито.

До крајот на месецов, посебна државна комисија , ќе го отвори сефот во народната банка на Србија во кој се оставени предметите на Јосип Брзо Тито.
 
На отворањето на сефот ќе присуствуваат само трите членови на комисијата кои ќе треба да утврдат дали предметите се лична сопственост на Тито или се  сопственост на државата . Вредноста на предметите ќе ја утврдува вештак.
 
Во сефот се наоѓаат предмети кои биле во резиденцијата на Тито пред тој да почине во 1980 та година.
 
 
притисни ентер