Турските актерки со уништени лица

Махидевран и Шехерезад - по овие улоги познатите актерки и уште 6 други се вклучија во кампањата за борба против насилството над жените во Турција.

Осум жени - осум животи. Ова е името на проектот во кој 8 турски актерки, меѓу кои за нас познатите Нур Фетаоглу од „Величествениот“ и Бергузар Корел која ја гледавме како Шехерезад, се сликаа со лица во крв и модринки, за да ја разбудат јавната свест за борба против насилството над жените.

Nasilje nad ženama

Убавата Бергузар е непрепознатлива, позираше во чест на Мелек Караслан, девојката која нејзиниот татко ја држел заклучена во тоалет 3 месеци бидејќи одбила да се омажи за човекот кој тој го одбрал. Погодена од судбината на девојката, Бергузар дел од снимањето го одработи во солзи!
притисни ентер