Лавот што ја уби својата чуварка со еден удар на шепата и го скршил вратот

Веста вчера го потресе светот - 24 годишна девојка загина во кафез со лав. Денеска се објавени детали - не влегла девојката кај лавот како што се мислеше туку тој ја отворил решетката и ја усмртил со еден удар на шепата.


Во моментот кога 24 годишната Дајан Хенсон била убиена зборувала по телефон со свој колега. Кога разговорот нагло се прекинал тој дотрчал да види што е со Дајен и затекнал страшна глетка - лавот Кус Кус го гризел телото на девојката. Не можеле да го отстранат од неа по што го убиле.

Не влегла Дајан кај лавот туку тој ја потргнал решетката која го делела од неговото живеалиште каде Дајан чистела. Со еден удар на шепата и го скршил вратот а потоа се нафрлил на неа. Овие детали излегуваат ден по страшната несреќа која го потресе светот.Дајан го посветила својот живот на големите мачки. Постојано негодувала што во приватната Зоолошка градина со 25 диви мачки било строго забрането луѓето да престојуваат во иста просторија со животните. Нејзиниот брат наоѓа утеха во нејзината љубов кон животните: Дајан го живееше својот сон и не се штедеше во работата која ја сметаше за своја животна мисија - вели тој.
притисни ентер