Албанците ги боли за своите, молчат за Македонците

Зошто албанските медиуми во земјава и во регионот објавуваат само за тепаните Албанци а не кажуваат дека и Македонците се жртви на насилни Албанци?


 Нашиот репортер Миомир Серафиновиќ на оваа тема разговараше со поранешниот амбасадор на Македонија во Тирана Ристо Никовски.

„Македонија е единственото место на Балканот каде на барањата на Албанците не се решени според нивните принципи“, вели за Канал 5 поранешниот амбасадор на Македонија во Тирана Ристо Никовски.

Погледнете го интервјуто на Миомир Серафиновиќ со Ристо Никовски.
притисни ентер