Мажите сакаат облини, жените - мускули

Каква изгледа идеална жена денес од визуелен апспект? Најновите истражувања, направени меѓу оние кои активно вежбаат велат - на мажите им е важно нивната партнерка да има добро обликувано тело, со нагласени облини.

Ја истакнале убавината на рамниот женски стомак, а како соодветен пример го посочиле оној на Ријана. Најголем дел од мажите кои учествувале во истражувањето на „Gym group“, сакаат да видат заоблен и истакнат задник. И во овој контекст го посочиле задникот на заоблената убавица Кели Брук. Додека изгледот на нозете на жената е важен кај само 11 проценти од нив.

А на тема идеален маж, жените велат...
Мускулестите раце, дефинираните стомачни мускули и широките рамена кај мажите, се најпривлечни за женскиот пол. На тема стомачни мускули како најатрактивни ги истакнале оние на фудбалерот Дејвид Бекам. Како изгледа новниот партнер им било важно на повеќе од половина од испитаниците, а само 10 проценти изјавиле дека телото со дефинирани мускули не им е важен фактор.

Од компанијата која го спровела истражувањето резимираат дека репер за убав изглед на мажите им е оној на спортистите, додека на жените, оној на славните пејачки и модели.
притисни ентер