„Само Вистина“ со Никола Пановски

Во вечерашната „Само Вистина“ гостуваше Никола Пановски.

За мерките од Владата сметам дека треба да има корекција околу полицискиот час, да не се сретнуваат една иста група на луѓе постојано, рече Пановски.

Превентивата да не ја оставиме само на тие што имаат пари, потребно е граѓаните да се тестираат, но и тие што се тестирале, а се негативни, треба да ги третираме како потенцијални, рече Пановски.

Општеството мора да функционира, инаку кој ќе не храни, мора да живееме со вирусот и да створиме колективен имунитет. Најверојатно во јуни нема да правиме скара, бидејќи од сега па натаму за наше добро е да се навикнуваме на совијална дистанца, рече Пановски.

Повеќе детали погледнете во најновото издание на „Само Вистина".

притисни ентер