- Одлуката на Уставниот суд, ние како политичка партија ќе ја почитуваме. Сметаме дека не е во насока на размислувањата на нашата партија и во насока на нашето дејствување, меѓутоа Уставниот суд е институција која што треба да биде почитувана во оваа држава и ние како таква ќе ја почитуваме, се вели во денешното соопштение од пратеничката група.

ВМРО-ДПМНЕ како демохристијанска партија, се додава во соопштението смета дека единствено изборите се начин на легитимирање на една власт и дека народот е тој што ја дава и ја зема власта.

- Како партија бевме подготвени на 5 јуни да излеземе на избори и да дадеме можност на народот да го каже своето размислување околу политичката ситуација во државата, се посочува во соопштението од пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ.

Датум на објава: среда, 25 мај 2016 во 15:46
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар