Режим, немање на слобода, тиранија се најчестите напади од страна на СДСМ и портпаролот на Зоран Заев, Петре Шилегов. Дека од тоа нема ништо, најдобро сведочи личниот пример на Шилегов кој под улови на “режим“ живее одлично и купил два нови станови во ексклузивен станбен комплекс. Двата  нови стана од 72 и 64 м2 плус помошни простории е имотот кој го купила фамилијата Шилегови, а  се на името на  сопругата  на Петре Шилегов.

За нив биле уплатени 75.206 евра, и 84.494 евра, а  со сопственоста се стекнале пред неполна година поточно на17.07 минатата година , пишува денешен . Двата стана се наоѓаат во општината карпош на булеварот „Партизански одреди“. Тоа го потврдува и договорот до кој дојде денешен кој е во висина од 9.846.523 денари односно 160 илјади евра платени во готово на продавачот на имотот.

Претходно е познато дека Шилегов поседува трикатна куќа, од 313 метри квадратни, автомобили мерцедес и ауди, но и стан од 88 метри квадратни во вкупна вредност од половина милион евра. Тој се најде на удар на јавноста која бараше одговори  како Шилегов стекнал толкав имот иако пријавил дека од семејната фирма зема плата од безмалку 23.000 денари, а неговата сопруга близу 11.000 денари. Нејасно е како Шилегов го зголемил својот имот за дополнителни два стана вредни 160 илјади евра.коментари

остави коментар
  1. Nema tuka nejasno toj bespari ne ja pluka Makedonija i celata nejzina istorija pluka po se shtoe vredno i se shto e izgradeno. toj nema obraz toj svojata dusha ja prodal na gavolot site tie od sdsm se komunisti bez vera i nacija nevernici koi samo ovoj zhivot go zhiveat a posle ce bidat vo kazanite vecno