- Бројот на починати од отруените колачи се зголемил на 33. Уште 13 лица се наоѓаат во болница, рекол полицискиот службеник Мухамед Али Зија.

Умар Хајат ги купил колачите во пекарница на 17 април во провинцијата Панџаб на истокот на Пакистан за да ја почести фамилијата и пријателите по раѓањето на внукот. Меѓутоа прославата кратко траела бидејќи десет лица умреле истиот ден.

Бебето чие раѓање се прославувало го изгубило таткото, шест чичковци и една тетка, додала полицијата.

Се претпоставува дека отровните колачи случајно дошле во контакт со пестициди бидејќи трговецот имал заеднички магацин со трговец на инсектициди и слични производи.коментари

остави коментар