- Имам чест и задоволство, во име на сите нас од Демократската Унија за Интеграција и во мое лично име искрено да ви честитам по повод големиот празник Велигден со најискрени желби за благосостојба и добро здравје, наведува во честитката.

во неа доава дека задоволството е двојно кога ќе се сетам дека оваа честитка им ја посветувам и на дел од албанскиот верски мозаик, православните Албанци во Македонија и пошироко, оној мозаик кој со векови му служи на светот како пример на големите вредности на верскиот и духовен соживот на албанците.

- Духот на Велигден е воскресението на животот и надежта. Годинава, сите ние се соочуваме со тешкотии, надминување кое зависи меѓу другото од разбирањето меѓу нас и од желбата да се има подобра иднина. Граѓаните заслужуваат надеж за подобар живот, стои во честитката.

Во неа посакува следната година Велигден да не најде подобро.

На сите православни верници им посакува благосостојба и среќа во семејствата.

Датум на објава: недела, 01 мај 2016 во 10:59
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар